onsdag 19. januar 2011

Wet marked og lykken ved et par Converse.


I dag kl. 07.30 gi jeg hjemmenfra for å møte Kristin på vårt lokale wet marked som jeg omsider har klart å lokalisere. Wet marked er et marked hvor man får kjøpt ferske varer - masse frukt og grønt, fisk og sjømat og kjøtt. Området er under tak men uten vegger og aircondition. Utenfor hallen var det satt opp boder som solgte alt fra hullmaskiner til sokker, fra grønnsåpe til smykker og de alltid tilstedeværende mobile matvognene som selger varm mat fra kl. syv om morgenen. Det var et yrende folkeliv og masse spennende matvarer. De som jobbet i bodene var hjelpsomme, ga bort smaksprøver og svarte gjerne på hva de forskjellige matvarene var og hva de kan brukes til. Grønnskasavdelingen var fantastisk - så mye fristende og i så flotte farger. Avdelingen med kjøtt var haram (ulovlig), det motsatte av halal, så der var det ingen muslimer - bare kinesere og oss. De hadde mest svinekjøtt i alle varianter, fra ører, haler og bein til skikkelig flotte skinkebiffer og store ribbestykker. Slik er det forresten i vanlig dagligvarebutikker også - det som ikke er halal (tillatt), slik som f.eks alkohol og svinekjøtt, er i separate avdelinger/rom i butikken. Jeg kjøpte bare masse deilig frukt i dag siden jeg gikk og ikke hadde kjøleveske med meg. Men det blir helt klart ikke siste gang jeg drar dit - det er mye som skal utforskes og testes:-)


Avdelingene med mat som er haram - ulovlig.



Inngangspartiet - det malaysiske flagget er med som vanlig.


Noe av det jeg kjøpte: Papaya til venstre og Dragon fruit til høyre.



De oransje er bitte bitte små appelsin/mandarin-lignende frukter og de andre er Litchi.
 

Mandarin, Papaya, Ananas og den meget fargesterke Dragon fruit. Smaker og har konsistens som Kiwi, og setter veldig farge. Får ikke fingrene rene etter å ha skåret den opp.

I morgen torsdag er det fridag her - da skal Thaipusam feires. Hinduene, mest tamiler,  feirer Shivas sønn Subramanian ved fullmåne i Tamil-måneden som er akkurat nå. Det er store og mange opptog i byen i morgen og planleggingen, riggingen og festlighetene er allerede i gang.

Åro fikk sin første karakter i dag - hun fikk B+ på engelskprøven, noe som var bedre enn hennes engelske venninne fikk, og når læreren sier han ikke deler ut A`er kan det vel ikke bli stort bedre. Utrolig bra:-).

Skolen har lempet på reglene - det er nå lov med sko i canvas i tillegg til i skinn - bare de er helt sorte. Og da fant Åro og venninnen raskt ut at Converse har en utgave som er helt sort - og de føler seg mer som selv med en gang. Lykke kan faktisk være et par sko:-)

Kan ikke gå for tidlig ned til skolebussen.

Lykken er et par sorte Converse


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar