tirsdag 11. januar 2011

Ut på tur - ihvertfall ikke sur:-)

I dag har jeg vært på en liten busstur alene - må bli litt kjent i området - og funnet ut hvor den beste stranden er. Den er ikke langt unna:-). Stranden er stor både i lengde og dybde, det er strandrestauranter, det er utleie av strandstoler og parasoller, det er utleie av vannscootere og det er trær som gir skygge. Ganske perfekt etter vår standard vil jeg si - og så er det omtrent ikke et menneske der! For meg som er mer vant til tettpakkede strender enten det er i Italia, Hellas eller på Fjærholmen eller Hvalstrand kom det som en overraskelse. Solen skinte og varmt er det som alltid - men ingen soler seg eller bader. Jeg vet egentlig ikke hvor attraktivt området er for turister eller om det er lav- eller høysesong akkurat nå, men det ser definitivt ut som lavsesong. Det er en del hoteller langs stranden, Golden Sands, Shangri la, Holiday Inn - og det jo mulig folk bruker bassengområdene istedetfor stranden.
De som vokser opp her og bor her har ikke noe tradisjon for å bade eller sole seg - de har varmen og solen hele året og de er samtidig livredde for å bli brunere enn de er. I dag så jeg en dame utstyrt med langsbukser, langermet genser, tette sko, solhatt, hansker og paraply - alt tilsynelatende for å unngå solen! Vanlig solkrem selges ikke, finner det bare ikke i noen butikker, det er antagelig ikke marked for det - ingen soler seg jo. Bortsett fra noen gærninger fra nord:-).

I dag gikk bussturen nordover og vestover - i morgen skal jeg ta bussen den andre veien, altså sydover.

På søndag kjørte vi rundt øya Penang for å se oss om og det var ganske annerledes ute på landsbygda enn her nær byen. Det er ikke strender noe annet sted enn rundt her vi bor. Det tar ca 1,5 time å kjøre rundt på tildels veldig dårlige og svingete veier, men fascinerende på alle mulige måter. Ikke uvanlig å se aper som hopper over veien fra tre til tre. Eller å møte på en bonde med okser som framkomstmiddel. Tett regnskog, palmer og små landsbyer, som kalles kampongs på malay, med sjarmerende tradisjonelle malaysiske trehus av variabel standard. Husene bygges på påler selv om de ligger langst fra sjøen for å unngå vann inn i huset i rengtiden, de har store vinduer som ventilasjon og stort takutspring som skjermer for solen. Mange av dem var utrolig fine:-).

Dagens nye ord: bis = buss


Tradisjonelt malaysisk hus


utsikt utover regnskogen fra veien



mopeder, biler og okser om hverandre


Ikke alt er fint - dette er et bilverksted. Hot weel motor:-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar