fredag 1. april 2011

Koreansk lunsj.

I dag har jeg vært på koreansk lunsj sammen med 40 andre mammaer fra skolen til Åro. Det går på rundgang mellom mammaer fra forskjellige land å arrangere lunsj med mat fra eget land, og tidligere har jeg vært på Indonesisk. Den franske hoppet jeg over siden Marte var på besøk hos oss, og neste gang er det de tyske sin tur. Koreansk mat er fantastisk godt, og det som for oss ser ut og smaker som festmat påstår de selv at de lager som vanlig hverdagsmat. Ser fantastisk ut. De viste oss også nydelige tradisjonelle koreanske drakter, og de som ville fikk prøve dem på. Jeg prøvde da ikke siden disse små snertne damene er omtrent en halvmeter lavere enn meg og mye tynnere. Lurer forresten på om tyskerne har noen Läderhosen og Dirndls vi kan få prøve neste måned:-).
Det er mange koreanske barn på skolen, og mange av dem har bare mammaene sine med seg hit til Malaysia. Det er visstnok gaske vanlig, antagelig hos velstående koreanere, å sende barna hit for å få en skikkelig utdannelse og lære engelsk. Mammaen blir da med mens pappaen er hjemme i Korea og jobber. Mange av dem kan ikke engelsk overhode fra før og har en rimelig tøff jobb foran seg med å få barna tilpasset på skolen og sette seg inn alt av nye saker uten å kunne verken Bahasa malay eller engelsk. Skjønner ikke hvordan de tør eller klarer. Da ser man hvordan ambisjoner på barnas vegne overstiger ens kan eller ikke-kan. Ellen, som var vert for lunsjen i dag, er opprinnelig fra Korea men har bodd mange år i USA og snakker flytende engelsk i tillegg til koreansk og har blitt en kjempeviktig ressurs og kontaktperson for disse mammaene. De spør henne om hjelp til mye som har med skolen å gjøre, hun er med dem på møter med lærere eller hjelper til med oversettelser. Fantastisk bidragsyter. Det er to måter å få oppholdstillatelse i Malaysia på, det ene er som vi og de fleste andre expats har hvor en har fast jobb hos en arbeidsgiver representert her på stedet og det andre er at et barn i familien får studentopphold og at foreldre er med som omsorgspersoner.








Cathy og Verity prøver drakter
 

Vertinnen Ellen Ha forklarer hva vi får å spise.




  


Mmmm, dette var min favoritt.






Til og med koreansk TV var tilstede og filmet og intervjuet. Blir litt stresset av nærfilming mens man spiser.  Eksotisk på koreansk TV: blondine kløner med nudler og spisepinner:-)









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar