torsdag 21. februar 2013

Kokkelering på høyt nivå

Kokkekurs er gøy, og i går var jeg igjen på kurs på G Hotell, et av de bedre og mest kjente hotellene i området, med chef Chiam. Kursene holdes 3 ganger i måneden med en ny meny hver måned, og det kan være maks 8 deltakere hver gang.
Menyen på denne månedens kurs er: Pear Yee Sang, Pandan kylling, stekt ris med reker og hvit sjokoladekake med bringbær.
Den første retten er morsom, det er er typisk kinesisk rett som lages i forbindelse med kinesisk nyttår. Retten er en kaldrett og består av revet og oppdelte forskjellige grønnsaker, noen ferske som gulrøtter og noen syltet som ingefær, papaya og agurk for å nevne noe. Det er også strimlet jelly fish , manet, med her! Alle ingrediensene har flotte og ulike farger og legges opp ihauger på et stort fat hvorpå familien eller gjestene står rundt fatet med hver sine spisepinner, sier noen lykkeønsker og så "tosser" de maten i været. Alle løfter og roter i maten og det er om å gjøre å løfte maten høyest. Det bringer lykke, som så mye annet i kinesisk overtro.
Pandan chicken er veldig godt, vi har spist det på restauranter mange ganger og nå har jeg lært hvordan jeg skal lage det hjemme. Kyllingbiter marineres og pakkes inn i blader for så å bli stekt i olje. Smaken kommer både fra marinaden og bladene.
Stekt rins kan lages på mange måter, denne er en hvit variant - altså uten soysaus i. Den ble litt smakløs etter min mening, men man kan selvsagt ha i flere smakstilsetninger.
Kaken med bringebær inni og hvit sjokolademouse blandet med vaniljekrem på toppen var ganske enkelt en av de beste kakene jeg har smakt. Helt nydelig, men ganske vanskelig å lage, mange operasjoner som gjør meg litt utålmodig. Men den var verdt jobbingen altså. Kan hende jeg prøver en gang å lage den i en litt enklere variant - toppingen kan brukes i andre sammenhenger.
Etter vi har lært, kuttet, delt, ledd, stekt og braset får vi servert det vi har laget til lunsj i restauranten, og vi får utdelt sertifikat av chefen. Og ikke minst får vi pratet med hyggelige folk, både noen jeg kjenner fra før og alltid noen nye. Dette er noe av det hyggeligste jeg gjør her.

For noen uker siden var jeg også på kokkekurs i Spice Garden/Tree monkey sammen med Marielle og det var også veldig bra. Om ikke bedre. Der hadde vi i motsetning til på G hotell vår egen kokestasjon slik at man fikk stekt all maten selv også ikke bare kuttet og delt. Det var enda mer lærerikt. Der lærte vi å lage Papaya salat, som jeg allerede har laget hjemme med stor suksess, Green Curry chicken og Pad Thai (stekte nudler). Både green curry og pad thai er enkle retter som jeg også skal lage hjemme. Papaya salaten er superenkel, sterk og veldig god og lages i sin helhet i en morter. Jeg har kjøpt en skikkelig stor og tung morter som man ikke akkurat tar med i kofferten når man skal hjem - rene mordvåpenet er det.

Veldig morsomt å lære nye og spennende retter fra Asia, Ikke alt er like enkelt eller interessant å lage hjemme men målet må være å prøve litt flere retter enn jeg har gjort hittil. Teriyaki kylling er det første på listen.

Her prøver jeg å brette bladet korrekt rundt kyllingen. Bladet skal sitte stramt uten hjelp av pinner.   

Pandan kylling før steking

Pear Yee Sang nylaget, før "tossingen". Fine farger hva? Den lille klumpen med noe brunaktig nederst tilhøyre er manet - og det smakte ikke så ille. Hvertfall ikke sammen med alt det andre. 

Og slik ser den ut etter tossing og spising. 

Kursholderen på Tre Monkey-kurset og meg. (Marielles bilde)

Marielle lager Green Curry Chicken. (Marielles bilde)

Nydelig og sterk Papaya-salat (Marielles bilde)

Green Curry Chicken (Marielles bilde)


Papaya-salat lages i morter. (Marielles bilde)


Pad Thai - stekte nudler med reker (Marielles bilde)


Min nye store tunge morter.


Agurk skjæres i tynne flak.


Teriyaki kylling.


Tempura scampi


Vi lager Temaki (hand rolls), flak av tang  fylt med salat, avocado, agurk, ris og crab sticks.

Den beste kaka - med bær og hvit sjokolademousse.

Chef Chiam deler ut kursbevis. 





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar