tirsdag 10. mai 2011

Middagstips.

Etter jeg var på kokekurset for en måned tid siden har jeg fåt litt blod på tann når det gjelder å utforske og teste ut nye retter. Jeg trengte et lite dytt bak. Kommer med to gode tips her som er kjempegode og enkelt og greit kan lages i Norge også:

Lemon rice - ris med deilig og fyldig smak
2 kopper kokt Basmatiris (eller annen hvit ris)
2 skjeer olje
1 teskje korianderfrø
1 teskje sennepsfrø
2 chilli hakket
1 bit fersk ingefær - raspet
1/2 kopp usaltet og ristet peanøtter
1 teskje gurkemeie
saften av 2 små sitroner
litt salt etter smak

1 kopp = ca 2,5 dl. Her nede brukes altid kopp som måleenhet.

Rist forsiktig korianderfrøene i en tørr panne og knus dem med en kjevle eller i en morter - legg til side.
Varm olje i stekepannen og legg i sennepsfrø og chilli. Stek til "poppingen" stopper og tilsett ingefær og peanøtter. Stek i 1 minutt. Tilsett gurkemeie og slå av varmen.
Hell over sitronsaften og bland godt.
Tilsett den kokte risen, de knuste korianderfrøene og evt litt salt og bland godt.
Server ved siden av gryter eller kjøtt - spesielt godt sammen med indisk mat og Raita. Risen er så god at den nesten er et måltid i seg selv.

Koreansk pannekake.

Pannekakerøre:
2 1/2 kopper mel
2 kopper vann
4 egg
salt og pepper

Fyll:
2 bunter med vårløk
2 rød chilli
1 kopp med gulrøtter oppdelt i tynne strimler - Julienne.
Strimlet sopp hvis ønsket

Saus / dipp:
1/2 kopp soyasaus
3 skjeer eddik, hvit
2 stilker vårløk finhakket
2 fedd hvitløk finhakket
2 skjeer sesamfrø
1 skje sukker 2 skjeer sesamolje (må ikke ha)
litt finhakket chili hvis ønskelig.

Røren skal holde til 2 pannekaker. Hell litt (ca 1/4) pannekakerøre i stekepannen og når det stivner litt legg på halvparten av grønnsakene og krydderet. Hell over mer røre. La steke i 6-8 minutter, vend pannekaken og stek 6-8 minutter igjen. Gkør det samme med neste pannekake. Deles i 8 som en pizza og serveres med dipp.

Pannekaken er utrolig god og minner om en mellomting mellom pannekake og omelett. Dippen er viktig - den setter god smak. Hvis du ikke har alle ingrediensene går det greit med bare vanlig soyasaus istedet.




Kinesisk te som drikke til maten - kjempegodt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar