mandag 24. desember 2012

Jul med tropisk vri.

God jul alle sammen:-) - håper alle får noen fine dager med familie og venner enten dere er hjemme eller ute i den store verden.
God jul blir det her også, selv om vi må klare oss uten både snø, kuldegrader og storm. I dag er det overskyet og det er jeg glad for siden det da er lettere å tenke at det muligens kan være kaldt ute - så lenge man er inne ihvertfall. Sitter her i shorts med pyntet og tent (plastikk)juletre, tente stearinlys og Fairytale of New York strømmende fra høytalerne - og selvsagt aircondition på - og funderer på hva som gjør at man får julestemning eller ikke. Tradisjoner og vaner man er vokst opp med er viktig, men i tillegg har jeg oppdaget at det andre gjør rundt deg også er avgjørende. Hjemme er julestemning nært knyttet opp mot snø, kulde, Sølvguttene, faste innslag på TV, gaver, lukt av julemat, julebord og samvær med familie - og til slutt det avgjørende: alle gjør det samme til samme tid og har de samme forventningene. I år prøver vi å gjøre alt vi kan for å lage hyggelig jul for Åro og Marte og Petter som er på besøk - og hyggelig er og blir det, ingen tvil om det - men julestemningen får vi ikke helt til. Vi har pyntet juletre, lagt alle pakkene under treet, vi har laget og spist julegrøt, som forøvrig går helt fint å lage av japansk ris, tent stearinlys, pyntet juebordet og barna har lett huset rundt etter den siste adventsgaven - helt i henhold til våre gode gamle tradisjoner. Og hvorfor får vi ikke julestemning? De 30 gradene og en luftfuktighet på 90% er ikke uvesentlig men det viktigste er at ingen andre gjør det samme som oss! Ingen andre (noen unntak selvsagt) spiser risgrøt, veldig få feirer jul på julaften, butikkene er åpne til 10 i kveld som vanlig og folk er på jobb som vanlig, folk trener, spiller fotball og lever en helt vanlig dag. Og det gjør det vanskeligere for oss å få denne spesielle følelsen. Men nå skal snart kalkunen stuffes og settes i ovnen, Waldorf skal lages og julegrøten gjøres om til riskrem, en CD med julemusikk vi har et eller annet sted skal settes på, rød kjole skal tas på, et glass vin helles opp, Marte og Åro skal få enda en klem - og så er det jul uansett hva omgivelsene våre tilsier.

GOD JUL FRA OSS I MALAYSIA:-) 




Pyntet bord og juletre.

Hjemmelagde julemus.



Risgrøt laget med japansk ris - amskte helt som den skal.


Åros adventskalender. Julaften fikk barna lapper med hint om hvor gavene kunne finnes - som vanlig. 


Stearinlys lager stemning.
Et julepyntet shoppingsenter

Juletre laget av bøker.

Lille julaften på Healy Mac`s Quiz night - Team Norway. Vi kom på andre plass 1,5 poeng bak vinnerne. Hadde det ikke vært for noen tricky apørsmål om asiatiske idrettsutøvere hadde vi vunnet:-).